Oktató vitorlástúra az Adriai tengeren

2023. augusztusában az Adriai tengerre szervezünk oktató vitorlástúrát, amelyre szeretettel és izgatott örömmel meghívunk Téged is!

Vitorlás oktatás nyaralás közben az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Az egy hetes tengeri vitorlás hajós program során az Adria középső részén barangolunk a bérelt 50 lábas kényelmes tengeri vitorláshajóval.
Felkeresünk több kikötővárost, körbehajózunk sok szigetet, horgonyzunk elhagyott öblökben, kikötünk bójára és mooringra, és szombattól szombatig rengeteg új tapasztalatot gyűjtünk, számtalan élménnyel gazdagodunk! :)


De miért "Oktató vitorlástúra az Adriai tengeren"? a cím?

Azért, mert a Kötélhajó Vitorlás és Kisgéphajós Iskola szervezésében ezen a túrán nem egy egyszerű tengeri nyaralásról beszélünk, nem laza lötyögésre, Vitorlás oktatás nyaralás közben az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás a fedélzeten koktélt szürcsölgető szemhunyorgató napozásra kell gondolni, most az "elsőbálos" legénység (vagy leányság, ki tudja..?) is ki kell, hogy vegye majd a részét a hajó kormányzásából, manőverezéséből, navigálásából, de a konyhai munkákból és a fedélzeti feladatokból is egyaránt. Vitorlás oktatás nyaralás közben az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás

Persze ne féljetek attól, hogy Onedin kapitány (vagy Captain Jack Sparrow) féle sípszóra kell az orrvitorlát kurtítani, a hajó alatt sem húzunk át senkit, ha véletlenül elsózza a reggelire szánt vajaskenyeret - de a napi rutin része lesz az alapszintű tengeri vitorlás elméleti ismeretek elsajátítása, a hajósoknak szóló időjárási prognózis elemzése, ez alapján a következő útvonal megtervezése, megrajzolása és a menet közbeni ellenőrzése a térképen, Vitorlás oktatás nyaralás közben az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás a vitorlák kezelése, a kormányzás gyakorlása, a legfontosabb hajós csomók megismerése és használata, az új kikötő előzetes megismerése a Pilot könyvből, a vitorláshajó felkészítése a kikötéshez, annak végrehajtása, és a hajó parti közművekhez csatlakoztatása és előkészítése a másnapi útvonalra.


A hajósprogram végén a búcsúvacsora előtt majd házivizsgát teszünk és tesztet írunk az egy heti vitorlázás során megszerzett ismeretekből, és mi pedig programszervezőként a győztest értékes nyereménnyel lepjük meg!

A lehetséges túracélpontok

Városok, szigetek:
Rogoznica, Primosten, Solta, Dvenik, Trogir, Brac, Vis, Bisevo, Skradin, Kaprije, Sibenik, Zirje, Kornati, Murter - az Adria középső része.

Látnivalók:
Ragyogó kék tenger, kabócáktól hangos türkiz színű öblök, hangulatos konobák ízletes tengeri ételekkel, sziklaszirteken megtörő habos hullámok, ódon világítótornyok, nyüzsgő kikötők, az éjszakai tengerparti városok nyüzsgő forgataga, gyönyörű hajók vidáman integető legénységgel..

Ezt kár lenn kihagynod!


Az utazás feltételei

Vitorlás oktatás nyaralás közben az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás A hajó típusa:
Bavaria 50 Cruiser
11 személyes, 5 db 2 személyes kabinnal, 1 szalon fekhellyel, 3 fürdőszobával, teljesen felszerelt konyhával, hűtővel, gáztűzhellyel, és minden eszközzel, ami kell a biztonságos hajózáshoz.

A hajón van wifi, napfénytető, fürdőplatform, gumicsónak, a kikötőkben komfortos vizesblokkban frissíthetjük fel magunkat.

Költségek:
Részvételi díj: 650,- EUR / fő

A részvételi díj normál gazdasági viszonyok feltételezésével magában foglalja:

Nem látunk fél évre előre a jövőbe, ezért fenntartjuk a jogot, hogy a 2023. áprilisához képesti magas inflációs áremelkedés esetén ezek a költségek emelkedhetnek, amelyeket a helyszínen kell rendezni.

Mit nem tartalmaz a fent jelölt összeg:

A tengeri vitorlástúra időpontja:
2023. 08. 26-tól 2023.09.02-ig.
Hajóátvétel, behajózás az első napon 18 órától, hajóátadás, kihajózás utolsó napon 9 óráig.

Indulási kikötő:
Primosten

Egyéb feltételek, biztonsági szabályok:
A hajózás veszélyes üzem.
A fent bemutatott Adriai vitorlástúrán mindenki saját felelősségére vehet részt.
A teljes időtartam alatt a hajón tartózkodó minden személy köteles végrehajtani a hajóvezetőnek a hajózás biztonsága és/vagy rendje érdekében adott utasításait.
A tervezett programok nyugodt lebonyolítása érdekében a hajó adott napi indulása az előző este megbeszélt időpontban lesz. Minden résztvevőnek az indulási időpont előtt 30 perccel a hajón kell tartózkodnia.
Alkoholtól, gyógyszertől a biztonságra, a hajó fegyelmére nézve hátrányosan befolyásolt állapotban a hajón nem lehet tartózkodni. Rövid italt a menetben lévő hajón fogyasztani tilos!
Kábítószert fogyasztani tilos!

A szabályokat a Hajónaplóban is rögzített szóbeli figyelmeztetés ellenére ismételten megszegő résztvevő a további hajózásból, közös programból költségtérítés nélkül a legközelebbi kikötőben azonnal kizárható.Mit vigyünk a vitorláshajóra?

Vitorlás ruházat

Naplemente túrához hozzatok kardigánt, vagy pulcsit, mert amikor lemegy a Nap, hűvös lesz hirtelen, és nem lenne jó nyáron felfázni..

*****
Nyárias időben:

 • Fehér baseball sapka – nap ellen
 • Rövid nadrág
 • Pólók – rövid és hosszú ujjú
 • Fürdőruhák
 • Fehér, hosszú ujjú ingek – nap ellen
 • Napszemüveg + nyakzsinór
 • Kérlek, hogy NAPTEJET hozzatok, mert a napolaj beivódik és foltot hagy a fedélzeten, nem lehet letakarítani..
  Köszönöm szépen!

  Hűvösebb időben, éjszakai hajózáshoz:
 • Deckcipő / gumicsizma / nem fekete gumitalpú sportcipő (kis recézéssel a talpán)
 • Sportos utcai ruha (a farzseben SZEGECS NÉLKÜLI farmer, dzseki)
 • Túrakabát kapucnival
 • Kötött sapka – hideg ellen

  Vitorlázó higiénia:


 • Fehérneműk, zoknik
 • Ágyneműt kapunk a hajón, pizsama
 • Törölközők
 • Strandpapucs a zuhanyzóba
 • Tisztálkodó szerek
 • Napozó krém / ajakkrém NAP elleni / napozás utáni krém

  Elektronika:


 • Fényképezőgép, video / töltők / elemek / film / memória kártya
 • Telefon+töltő
 • Elosztó hosszabbító, kb. 5 méter hosszú
 • Laptop

  FIGYELEM!
  220 Voltos hálózat csak a kikötőkben van, egyéb esetben nem lehet tölteni semmilyen berendezést, eszközt.

  Az egész pakk ne legyen több, mint egy kicsi sporttáska... ...mert a fölösleget nem tudjuk leadni a ruhatárba..!

 • 
     


     


  Primosten
  Összesen    5 847 EUR
  Bef.kép.   11
  Vendégek   8 fő
  Ktg./ fő   731
  Hajóbérleti díj 3 572
  Kaució biztosítás 200
  Tranzitlog -
  Csónakmotor  80
  Parkolás  42
  IFA  123
  wifi  30
  üza  200
  Kikötői díj  900
  Szerviz díj  700