Horvátországi nyaralás Sibenik környékén - vitorláshajón
Tengeri vitorlázás - Adria

Programajánlatunk 2020 nyarán:

Hajónk a kikötőből indul napi csillagtúrára, felfedezni a környék öbleit, Sibenik városát, a Krka-vízesés környékét, a Kornáti-szigetek természeti szépségeit.

           

Vitorlás túra egy jól felszerelt hajóval

A kaland biztosítéka: A hajó!
Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás A vitorláshajó típusa: Bavaria 50. A biztonságos navigációs berendezésekkel ellátott, 5-kabinos vitorlás hajón 12 személy kényelmesen utazhat.      A hajón hűtőszekrény, gáztűzhely, mosogató, zuhanyzó, párnák, takarók természetesen a rendelkezésünkre állnak. | Átvétel, behajózás: kezdő nap délután 16-18:00 órától | visszaadás, kihajózás: utolsó nap reggel 8-9:00 óráig.

A javasolt napi program:
Kihajózunk a tengerre, felkeresünk gyönyörű öblöket, megálluk fürdeni, ugrálunk a hajóról, körbe vitorlázzuk a közeli szirteket - élvezzük a horvát szigetvilág, a kristály tiszta Adria nyújtotta természeti csodákat, a kéklő eget, a ragyogó napfényt!

Napközben gyakoroljuk a vitorlakezelést, megismerkedünk a kötelek csomózásával, a térkép használattal, az ügyes kormányzással, a széltaktikával, a meteorológiai jelenségek időben történő azonosításával - szóval HAJÓZUNK! :))

Az étkezésről:
Terveink szerint a reggeli a kokpitban lesz, előre megvásárolt alapanyagokból, szalámi, paradicsom, kv, tea, rum, bum.. ..a fejünk felett, ezért a tengerészitalt csak mértékkel fogyasszuk :)
Ebéd: Szintén előre bekészített alapanyagokból, a hajó konyhájában elkészítve.
Vacsora: Alkalmanként a parton eszünk, mint a szokványos turisták.
(Persze ilyenkor már egy kis "Losa" is belefér..)

Az üzenet elküldésével az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom.
Érdeklődöm!

Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás

A tengeri vitorlástúra részletei:

Helyszín és időpont:
Horvátország, 2020. augusztus 22 - 29. között egy hét.

Tervezett úticélok:
Pirovac, Vodice, Sibenik környéke, Krka folyó, Primosten, Kornáti Nemzeti Park, közeli sziget-öblök, stb. csillagtúra szerűen


Költségek / fő:
(Az itt feltüntetett költségtervezet tájékoztató jellegű, a fix költséghez üzemanyag ktg., belépődíjak, étkezés, stb. jön hozzá.)

 • Hajóbérlés FIX ktg. (bérleti díj, takarítás, IFA) összesen: 400,- EUR
 • Kaucióbiztosítás: az árban

  Plusz költségek:
 • Parkolás/autó/hét: 140,- EUR / hét a marinában (a kikötőn kívül még keressük a legkedvezőbb parkolási lehetőséget)
 • Skipper díj: Nem számítok fel.
 • Odautazás ktg.: egyéni
 • Regisztrációs díj: lehet, hogy kérnek a helyszínen, nem sok
 • Kikötői díj: csak ha idegen kikötőben kötünk ki
 • Hajó üzemanyag ktg.: a megtett úttól függ

  A fix költségek a szállás és a vitorlázás díját foglalják magukban.
  A kikötői díj, az üzemanyag díj a programtól függ.
  A közlekedés - oda és visszautazás költségeit nem tudjuk ennyivel az út előtt meghatározni.


  Az üzenet elküldésével az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elfogadom.
  Érdeklődöm!


  Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás

  Pár szó a költségekről
  Amit a hajóbérleti díj nem tartalmaz:
  - a leutazás költsége (autópályadíjak, üzemanyag, busz ktg. stb.)
  - az étkezés költsége (a túra önellátó, tehát alapanyagot kell vásárolni a közös hajón-főzéshez, ill. a hangulatos helyi éttermekben az étlaptól függ..)
  - az út során elhasznált üzemanyag költsége változó lehet ( pl.: 7 nap*40l*1,5 EUR. Ez függ az útvonaltól, az időjárástól, és persze a gázolaj árától..)
  - az indulási kikötőn kívüli kikötői díjak (0-200 EUR/éj/hajó, kikötőnként változó)
  - kikötői szgk. parkolási díj (marinától függően 0-140 EUR/hét/szgk.)
  - horvát hajózási regisztrációs díj, hivatalos ki- és bejelentkezési díjak
  - Nemzeti parki belépők (pl. Kornáti, Krka, stb.)


  Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Az ajánlott hajók alapfelszerelése általában: Orrsugár kormány, rollgénua, roll- vagy normál grósz, védőkorlát a fedélzeten, teljes biztonsági felszerelés, VHF hajórádió, térképplotteres GPS, autopilot, navigációs fények, bimini top, lejárati esővédő, elegáns szalon, nagy belmagasság, kétágyas kabinok, hűtőláda, meleg vizes belső zuhanyzó/WC-k, elektromos horgonycsörlő, CD, stb.

  Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Tervünk, hogy az utazás előtt összehozunk egy közös találkozót, ahol egyrészt mindenki megismerkedik egymással, másrészt lehet szervezkedni, hogy ki kinek az autójába csüccsen be útitársnak..


  Vitorlás nyaralás BAVARIA 49 vitorláshajóval az Adrián - Kötélhajó Sétavitorlázás és Oktatás Kérünk Benneteket, hogy nézzetek körül a neten, válasszatok Sibenik környékén 15 mérföldes körzetben olyan célpontokat, amelyeket szívesen felkeresnétek hajóval! A leutazás előtt szeretnék meghatározni konkrétan 20-30 gyönyörű helyet, és az adott hajózási napon az uralkodó szélviszonyok szerint döntünk, hogy aznap mit látogatunk meg! (Úgy mint a Balcsin sétavitorlázás közben)
  ..egy lehetőség a túra célok közül..

  Az Adria gyöngyszeme - Pirovac

  Pirovac Horvátország egyik hangulatos, vendégszerető kis települése, óvárosa egy kis félszigetre épült.
  Pirovac a tenger felől A városka első lakói a rómaiak voltak, de jelentősebb történelmi emlékek a velencei-török háború idejéből maradtak fenn.
  Műemlékei közül a leglátványosabb, a XV. században, a Velencei Köztársaság idejében épített várfal, de az óvárosban számos más középkorból fennmaradt épületben is gyönyörködhetünk.

  Pirovacon nem csak a város tartogat meglepetéseket számunkra!

  A város egy védett öbölben helyezkedik el, így itt nincsenek akkora hullámok a tengeren, mint máshol. Éghajlatát egy meleg tengeri áramlat határozza meg, ez azt eredményezi, hogy a Pirovaci-öböl vizének hőmérséklete egész évben átlagosan négy fokkal magasabb, mint az Adria többi részén.
  ..és.. A nyári szezonban Pirovacban átlagosan legfeljebb három vagy négy nap esik csak az eső! :))


  A strandolók kedvence!

  Pirovac öblében fürödhetünk sziklás, kavicsos és homokos tengerparton is. A legnagyobb strand a Lolic, amely Kék Zászló minősítéssel rendelkezik!
  Pirovaci strand - forrás: CroatiaBeaches A Sitnica, Vrulje, Makirina és Vrilo strandok szintén nagyon tiszta tengervízzel rendelkeznek, ezek mind apró kavicsos tengerpartok. A Makirina strandnál gyógyiszapot találunk, amely hatásos az ízületi betegségekre.
  Pirovaci strand | Tengeri vitorlázás a Kötélhajó.hu-val - forrás: apartma Ha beúszunk oda, ahol már néhány méteres víz van alattunk, egyszerű könnyűbúvár felszereléssel is gyünyörű növényzettel benőtt sziklákat láthatunk, élvezhetjük a hasadékok között cikázó színes halrajok forgatagát. A 3-5 méteres, tengeri fűvel benőtt talajon sonkakagylókat, tengeri sünöket, 7-8 méter mélyen tengeri csillagokat, szivacsokat figyelhetünk meg. FIGYELEM! Minden tengeri élőlény szigorúan védett, nemhogy hazavinni, de még a víz alatt hozzájuk nyúlni is tilos!

  *****
  Egyéni sportolási lehetőségek!
  A strandokon bérelhetünk kajakot, vagy hódolhatunk szenvedélyünknek, elúszhatnak a Pirovac-öböl közepén fekvő Sustipanac szigetre!


  Vodice környezete

  Vrana-tó (Vransko jezero) Tengeri vitorlázás a Kötélhajó.hu-val - forrás: youtube A városközponttól csak néhány kilométerre található az egyedülálló természeti kincs, az édes vizű Vrana-tó (Vransko jezero). A tó partját gyönyörű sétáló utak szegélyezik, ahol romanikusan tölthetjük szabadidőnket.
  További szépségeket tartogat a táj a szőlőhegyekkel, az olívaligetekkel és a meggyültetvényekkel.

  Az Adria középső részén, Sibenik környékén közkedvelt úti cél a Kornáti és a Krka Nemzeti Park.

  A Kornáti szigetek - gyönyörű túra vitorláshajóval! - forrás: campingsolaris A Kornáti Nemzeti Park sok kis szigetből és az azokat körülvevő tengervilágból áll, és gyakran látogatják őket kiránduló hajók.
  Pirovaci strand - forrás: grayline A Krka Nemzeti Parkban a vízesés a legszebb látnivalók egyike. Városnéző túrákat szerveznek a huszonkét kilométerre lévő Sibenikbe, valamint a negyvennyolc kilométerre lévő Zadarba is.

  ..de maradhatunk a félsziget környékén is, hisz számos szebbnél szebb öböl és sziget tartogat látnivalót számunkra.
  Pirovaci kikötő - forrás: euronautic Mint majdnem minden adriai település esetén, nevezetességként itt is megemlíthetjük a kikötőt. Megfigyelhetjük a halászcsónakok indulását és érkezését, egy kellemes kikötőbeli vendéglőben pedig különleges zamatú borokat kóstolhatunk..


  Éttermek, helyi specialitások

  Az éttermekben a helyben készített borok kóstolása mellett ajánljuk a helyi specialitás, a meggylikőr fogyasztását is. A Maraska meggy leginkább Dalmáciában terem meg, és a legízletesebbek egyike. Hosszú folyamat és sok munka, amíg a meggy zamatos likőrré válik!

  ***

  Ha kedvet kapott kipróbálni a tengeri vitorlázás élményét, kérem, hogy pontosítsuk a részleteket telefonon:

  +36 20 3901 788

  Köszönöm szépen!

  Üdvözlettel:
  Kötél János
  hivatásos kishajóvezető
  vitorlás oktató

  ***


 • -->